Alumni KVMT

UJIAN BERTULIS & TEMUDUGA KEMASUKAN SESI 1, 2017

Isnin, 9 Januari 2017 - Ujian Bertulis Dan Temuduga bagi pemohon yang terpilih bagi Kemasukan Murid Program Sijil Vokasional Malaysia (SVM) di Kolej Vokasional Melaka Tengah Bagi Sesi 1, Tahun 2017. Ujian Bertulis diadakan di Dewan Bunga Raya KVMT, manakala temuduga dijalankan di Bengkel-Bengkel Vokasional. Semoga calon-calon yang hadir berjaya di dalam ujian & temuduga ini serta terpilih menjadi warga KVMT.

 

 

Syarat Pengambilan

SYARAT UMUM

1. Pemohon mestilah telah menduduki peperiksaan percubaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) tahun sebelumnya.

2. Kesihatan

  • Sihat tubuh badan
  • Bebas daripada masalah jantung, darah tinggi, kencing manis, sawan (epilepsy) dan lain-lain penyakit yang boleh menghadkan murid daripada melaksanakan kerja khusus dan amali.
Berita Penuh: Syarat Pengambilan

Teknologi Penyejukbekuan & Penyamanan Udara

Pengenalan

Kursus ini memberi penekanan kepada pengetahuan dan kemahiran dalam pengujian dan penyelenggaraan sistem penyamanan udara domestik, menganalisa dan merekabentuk susunatur sistem penyamanan udara, mempelajari kemahiran menulis laporan pemeriksaan penyelenggaraan, pengurusan dalam kerja-kerja binaan berkaitan penyamanan udara serta mematuhi dan mengamalkan peraturan keselamatan dan kesihatan.

Berita Penuh: Teknologi Penyejukbekuan & Penyamanan Udara

Pengurusan Perniagaan

Pengenalan

Diploma Pengurusan Perniagaan mensasarkan untuk meningkatkan dan memperkayakan pengetahuan pelajar merentasi pelbagai disiplin perniagaan dan membantu untuk menyediakan pelajar untuk menghadapi cabaran kerjaya dalam perniagaan kontemporari. Ini adalah satu bidang dinamik pengajian bagi pelajar-pelajar yang ingin membangunkan kemahiran dalam pelbagai kajian seperti pentadbiran, pengurusan sumber manusia, perakaunan,

Berita Penuh: Pengurusan Perniagaan

Teknologi Elektronik

Pengenalan

Pelajar bagi kursus ini akan memperolehi latihan kemahiran untuk menjalankan troubleshooting pada sistem elektronik, menyelenggara stepper motor, memuat turun PC dan sistem PLC, menguji TTL dan CMOS, menulis laporan dan juga penyeliaan pengeluaran. Secara umumnya, setelah tamat, pelajar mahir untuk menjalankan proses penyelenggaraan pada peralatan elektronik, menguji kefungsian pada produk elektronik dan boleh menyelia di bahagian pengeluaran.

Berita Penuh: Teknologi Elektronik

Page 4 of 7

Projek Tahun Akhir (PTA)

Latihan Industri

                        

 "      Permohonan KV/SMT  

      

      

Hubungi Kami

Kolej Vokasional Melaka Tengah
Jalan Tun Telani
75450 Bukit Katil
Melaka.

Email : mha2002@1bestarinet.yes.my
No. Telefon : 062326190
No. Faks : 062329672

Waktu Operasi

Isnin hingga Khamis:
8.00am to 05.00pm

Jumaat:
8.00am to 12.00pm | 2.45pm to 05.00pm

Joomla templates by Joomlashine